Nem lehet abbahagyni csirke

2010.09.21. 15:54

 

Régi blog 33.

(A meglehetősen idétlen név ne ijesszen el senkit, finom az étel.)

 

 

 

 

 

 

 


Recept 2 főre átírva:
(Eredeti recept: Dunántúli Napló - Receptverseny)

  • 1 közepes csirkemellfilé
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, bors
  • pirospaprika
  • majoranna
  • őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • liszt
  • füstölt sajt

A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk. A lisztbe belekeverjük a paprikát, a majorannát, a köményt, a sót és a borsot, majd megforgatjuk benne a csirkemelleket és kivajazott hőálló edénybe fektetjük őket. A hagymákat szintén a lisztbe forgatjuk és elosztjuk a csirkemell tetején. A tejfölt elkeverjük sóval, borssal, majorannával, reszelt fokhagymával, olajjal, tejszínnel és a hagyma tetejére öntjük. Végül reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon alufóliával lefedve 20 percig, majd anélkül még 20 percig sütjük. Rizzsel vagy valamilyen salátával is finom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koalac.blog.hu/api/trackback/id/tr752312745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása