Pórés csirkeragu

2010.09.21. 14:27

 

Régi blog 14.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept 2 személyre:

  • 1 nagy csirkemell
  • 1 póréhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kis doboz gomba (~15 dkg)
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek liszt
  • só, bors

 

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon pirosra sütjük, majd kiszedjük egy tányérra. A megmaradt olajban megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát és a kockára vágott paprikát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük egy kevés vízzel. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a gombakonzervet (ha friss a gomba, akkor a paprikával együtt kezdjük pirítani). Ha nincs elég szaftja az ételnek, öntünk hozzá a gomba levéből egy keveset. Ekkor hozzáadjuk a megpirult csirkekockákat és megszórjuk az egészet 1 ek liszttel. Felöntjük a tejszínnel, majd jól összeforraljuk. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://koalac.blog.hu/api/trackback/id/tr122312510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása