Pórés csirkeragu
2010.09.21. 14:27
Régi blog 14.
Recept 2 személyre:
- 1 nagy csirkemell
- 1 póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 kis doboz gomba (~15 dkg)
- 1 dl tejszín
- 1 ek liszt
- só, bors
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon pirosra sütjük, majd kiszedjük egy tányérra. A megmaradt olajban megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát és a kockára vágott paprikát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük egy kevés vízzel. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a gombakonzervet (ha friss a gomba, akkor a paprikával együtt kezdjük pirítani). Ha nincs elég szaftja az ételnek, öntünk hozzá a gomba levéből egy keveset. Ekkor hozzáadjuk a megpirult csirkekockákat és megszórjuk az egészet 1 ek liszttel. Felöntjük a tejszínnel, majd jól összeforraljuk. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.