Méteres
2010.09.21. 15:08
Régi blog 23.
Recept:
- 4 db tojás
- 26 dkg porcukor
- 26 dkg liszt
- 3/4 cs sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl meleg víz + 1 ek
- 2 ek kakaó
- 1 cs puncspuding
- 3,5 dl tej
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 ek rum
- 2 tábla étcsoki
- 5 ek olaj
A fehérjéből kemény habot verünk. A 4 sárgáját kikeverjük a porcukorral, apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet, végül óvatosan a habot. A tészta felét kivajazott, kilisztezett (szerintem rétesliszt, de lehet sima is) őzgerincformába öntjük, a másik felébe belekeverünk 2 ek kakaóport és 1 ek vizet, majd beleöntjük egy másik kivajazott, kilisztezett őzgerincbe. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsül (tűpróba). Hagyjuk kihűlni. Közben 3,5 dl tejjel megfőzzük a pudingot és gyakran kevergetve kihűtjük. Ha minden megfelelő hőfokú, kikeverjük a margarint a 20 dkg porcukorral és 4 ek rummal, majd szinte kanalanként beledolgozzuk a pudingot is (kézi mixerrel). A megsült tésztákat a bordák mentén felvágjuk (2 centis szeletekre) és a krémmel összeragasztjuk: egy csokis, egy fehér. 2 rúd lesz. Végül gőz fölött megolvasztjuk a csokit az 5 ek olajjal és bevonjuk a rudakat. Hűtőben jól kihűtjük. Ferdén szeletelve tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.