Fenyőmagos túrótorta
2010.09.21. 14:34
Régi blog 16.
Recept:
- 15 dkg liszt
- 2 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 1 ek víz
- 35 dkg túró
- 4 ek tejszín
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg fenyőmag
A tésztához a lisztet és a cukrot tálba tesszük. A vajat kézzel belemorzsoljuk a keverékbe. Hozzáadjuk a vizet, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezután belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk és 24 cm átmérőjű sütőformába nyomkodjuk. Villával megszúrkáljuk és 30 percre ismét hideg helyre tesszük. (Én türelmetlen egy ember vagyok, úgyhogy kihagytam ezt a mozzanatot.)
A tésztát alufóliával beborítjuk és sütőbabbal megtöltjük. (Ezt a babot amúgy ilyenkor ki lehet dobni, sosem lesz belőle már főzelék?) 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát és a babot, majd 15 percig tovább sütjük. Közben a töltelékhez összekeverjük a túrót, a tejszínt, a tojásokat, a cukrot, a narancshéjat és a fenyőmag felét. A keveréket elosztjuk a tésztalapon és megszórjuk a maradék fenyőmaggal. 170 fokon 30 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.