Paradicsomos tészta
2010.09.20. 19:06
Régi blog 8.
Recept személyenként:
- 15 dkg penne vagy más tészta
- fél liter paradicsomlé
- só
- frissen őrölt bors
- oregánó
- szerecsendió
- bazsalikom
- cukor, ha bolti a paradicsomlé
- sajt
A paradicsomlevet feltesszük főni, enyhén sózzuk, borsozzuk, pici szerecsendiót reszelünk bele és elég sok oregánót szórunk rá. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, a paradicsomlétől függően cukrozzuk, a házit persze egyáltalán nem kell. Közepes lángon, gyakran kevergetve puhára főzzük benne a tésztát. A paradicsomlé jól besűrűsödik a végére. Ha ez túl hamar történne meg, pótoljuk paradicsomlével vagy vízzel. Tányérra szedjük, a tetejét megszórjuk bazsalikommal és jó sok sajtot reszelünk rá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.