BBQ csirkemell
2010.09.19. 21:41
Régi blog 5.
- 1 nagy csirkemell
- 6-7 szem közepes méretű burgonya
- 2 ek méz
- 4 ek ketchup
- 2 ek mustár
- 1 tk Worchestershire szósz
- olívaolaj, vaj
- görög (gyros) fűszerkeverék
A csirkemellet kisebb, vékonyabb szeletkékre vágom. Elkeverem a mézet, a ketchupot, a mustárt és a Worchestershire szószt egy kis olívaolajjal. A csirkemelleket ebben a pácban érleljük 1-2-sok órán keresztül. A burgonyát meghámozzuk és tetszés szerinti formára vágva enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Átszedjük egy kisebb tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és beszórjuk a görög fűszerkeverékkel is. Max. hőfokon pirosra sütjük. A csirkemellekről letörölgetjük a pác nagy részét, csak egy pici maradjon rajta. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon vaj és olívaolaj keverékén megsütjük. A krumplival tálaljuk. Én még el tudok képzelni hozzá pl. ecetes salátát is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.