Paradicsomos bélszín

2010.09.21. 15:06

 

 

Régi blog 22.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Recept:

  • 50 dkg sertésbélszín (comb is jó)
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 tk cukor
  • só, bors
  • 1 tk oregánó

 

A bélszínt szeletekre vágjuk és enyhén megborsozzuk. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymákat megtisztítjuk. Olívaolajon megkapatjuk a bélszínérmék mindkét oldalát, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék olajon (ha kevéske maradt, kipótoljuk) megpirítjuk a hagymát, belereszeljük a fokhagymát, majd ezt felöntjük annyi paradicsomlével (lehetőleg házival vagy ha az nincs, akkor inkább konzerv darabolt paradicsomot használjunk), hogy a hagymát ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel és cukorral. Visszatesszük bele a husikat és 35-40 perc alatt közepes lángon puhára pároljuk. Ha elpárolog a leve, paradicsomlével és vízzel pótoljuk.

 

Tésztával (pl. penne), sütőben vagy olajban sült krumplival tálalhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://koalac.blog.hu/api/trackback/id/tr822312623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása