Régi blog 6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept 2 személyre:

  • 30 dkg tengeri halfilé (4 szeletke)
  • 1 kis paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • 0,5 tk vágott bazsalikom
  • vaj, olívaolaj
  • 30 dkg burgonya
  • 0,5 ek vágott kapor
  • 1 tk vágott kapribogyó
  • 1 dl tejszín

 

A halfiléket besózzuk és 5-6 percig állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk és kettévágjuk. A hagymát felcsíkozzuk. Felforrósítunk fél evőkanál vajat és megfuttatjuk benne a hagymát, majd a borral, a bazsalikommal, kevés vízzel és sóval megpároljuk. A burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Felforrósítunk 1 ek vajat, megfuttatjuk benne a kaprot, beletesszük a kapribogyót és felöntjük tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk a burgonyával. Fél evőkanál vajon és olívaolajon megsütjük a halakat, közben borsozzuk, majd a paradicsomokat is pirosra sütjük. Tálalásnál tányérra tesszük a burgonyát, rászedjük a halat és a tetejére tesszük a hagymát. A sült paradicsommal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://koalac.blog.hu/api/trackback/id/tr112310358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása