Tejszínes túrótorta

2010.09.19. 14:27


Régi blog 1.

 

 

 

 

 

 

 

Recept:

  • 12,5 dkg liszt
  •  1 teáskanál sütőpor
  •  25 dkg cukor
  •  1 tasak vaníliás cukor
  •  12,5 dkg margarin
  •  2 tojás
  •  25 dkg zsírszegény túró
  •  2 dl natúr joghurt
  •  1 citrom reszelt héja és leve
  •  1 tasak zselatin (10 g)
  •  5 dl tejszín
Kibéleljük sütőpapírral egy 24-26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Érdemes a sütőpapír alá kenni egy kis olajat, könnyebb lesz rákenni a tésztát, mert nem csúszkál.
A lisztet, a sütőport, 12,5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a margarint és a tojásokat (kézi robotgéppel) simára keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, lecsatoljuk a forma oldalát és vízszintesen kettévágjuk a tortalapot. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A túrót habosra keverjük a joghurttal, a citrom levével és héjaval. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk és elkeverjük kevés túrókrémmel, majd az egész túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral és a túrókrémbe forgatjuk. Az alsó tortalapot visszatesszük a formába, körézárjuk a kapcsot. Rákenjük a krémet, elsimítjuk és 1-2 órára hűtőbe rakjuk. A tortalap felső részét 12 részre vágjuk és rátesszük a dermedő krémre, majd hűtjük még legalább 2 órán keresztül. Ha jól kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és lehet szeletelni.




 

A bejegyzés trackback címe:

https://koalac.blog.hu/api/trackback/id/tr972307501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása