Nyári ezmegaz
2010.09.20. 19:24
Régi blog 11.
Görögdinnyés granita
- 60 dkg görögdinnye
- 1,5 dl víz
- 5 dkg cukor
- 1 citrom
A vizet összemelegítjük a cukorral, ami a dinnye édességétől függően lehet több vagy kevesebb. Belefacsarjuk a citrom levét és egy kicsit kihűtjük. A dinnyét kimagozzuk és kisebb kockákra vágjuk, majd hozzáöntjük a cukros-citromos levet és leturmixoljuk. Edénybe töltve fagyasztóba tesszük és amint elkezd dermedni, óránként átkeverjük villával, hogy kásás legyen.
Csokiba mártott banán kókusszal és mandulával
Jó minőségű étcsokit gőz felett felolvasztunk egy kevéske olajjal (1 ek/tábla). A szeletekre vágott banánt beleforgatjuk az olvadt csokiba és alufóliával bélelt tálcára szedjük. A tetejét megszórjuk kókusszal és/vagy szeletelt mandulával. Fagyasztóba tesszük 15-20 percre és tányérra szedjük.
Ebből télen-nyáron meg tudunk enni egy raklappal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.