Nyammburger
2010.09.20. 19:12
Régi blog 10.
A húspogácsát így szoktam készíteni:
- 50 dkg darált hús (nálam sertés)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 tojás
- 2-3 ek ketchup
- 2 ek mustár
- só, sok-sok bors
- zsemlemorzsa
A hagymát apróra vágom és összedolgozom a husival, amit fűszerezek sóval, borssal. Beleütöm az 1 tojást, hozzáadom a ketchupot és a mustárt. Egy mindmegettés receptből származik az ötlet, először furának tűnt, hogy minek bele ketchup és mustár, de gondoltam el biztos nem rontja. Nem is tette, szerintem jó ízt ad. Jól összedolgozom és annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható legyen. Sütés előtt jó, ha áll egy órácskát. Ekkora adagból kb. 8-10 db lesz.
A hamburgerhez pedig az uborkát és a hagymát ecetes-cukros lében áztatom, az összeállítás pedig ízlés dolga.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.