Mimóza saláta

2010.09.21. 15:57

 

 

Régi blog 34.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Recept:

  • 3 közepes méretű alma
  • 6 tojás
  • 10 dkg sajt
  • 1 doboz kukorica
  • 1-2 cs. újhagyma (ízlésfüggő)
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • citrom

 

Elkészítés:

 

A tojásokat forrástól számítva 7 percig főzzük picit sós vízben, majd hideg vízzel lehűtjük. Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn egy nagyobb tálba reszeljük. Meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. A sajtot ugyanezen a reszelőn ráreszeljük, majd a lecsepegtetett kukoricát is hozzáönjük. Az újhagymát karikákra vágjuk és ezt is beletesszük. A meghámozott tojásokból ötöt kettészedünk sárgájára és fehérjére, a fehérjét belekockázzuk a tálba (lehetőleg vágjuk egészen apróra), a többit félrerakjuk. Összekeverjük a tál tartalmát, majd külön tálkában kikeverjük a tejfölt a majonézzel és pici sóval, borssal. Átforgatjuk vele a salátát, majd üvegedénybe szedjük (aminek az alját kibélelhetjük szeletekre vágott retekkel is) , elsimítjuk a tetejét, rámorzsoljuk a sárgáját, és a megmaradt egy tojást karikára szeletelve elrendezzük a tetején. Kb. 1 óra hűtés után lehet habzsolni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koalac.blog.hu/api/trackback/id/tr202312764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása