Sztroganoff csirkemell

2010.09.20. 19:27

 

 

Régi blog 12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept 2 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek liszt
  • 1 babérlevél, só, bors
  • 2 csipet kakukkfű
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10-15 szem kapribogyó
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek mustár
  • 1-2 kk citromlé

 

A húst felcsíkozzuk, a hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk (vagy lecsurgatjuk a konzervet, én utóbbi). Az uborkát felkockázzuk. A szintén felkockázott szalonnát a hagymával együtt megpirítjuk. A húst megszórjuk liszttel és a hagymás szalonnán megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, az uborkát és a kapribogyót (amit szintén felaprítottunk). 5-8 percig pároljuk, majd a végén felöntjük a tejszínnel, ízesítjük mustárral, sóval, borssal és citromlével. Bármilyen tésztával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://koalac.blog.hu/api/trackback/id/tr62310673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása