Spanyol paradicsomos csirkecomb
2010.10.01. 15:09
Napokon keresztül villogott a fejemben egy kép a nokedli blogról, amin ez az étel még nyers állapotában várja a sütőt. Annyira szépen mutatnak a combok a friss paradicsommal, jól sikerült maga a kép is, hiába akartam valami extrakülönlegeset főzni múlt hétvégén, erről pedig nem tudtam, hogy azon túl, hogy csirke, paradicsom és spanyol, mi a poén benne, de mégis ez kellett.
Nehéz megmagyarázni, hogy miért került azonnal a top 3 (30...) kedvencem közé, de az első falatnál máris azt mondtam, hogy rendben, ezt fogjuk enni holnap és a következő hétvégén is, de akkor dupla adagból. Persze ezen a hétvégén mégsem ezt főzöm, de a lelkesedés igazi, odavagyok érte, rajongok érte, nagyon.
Valahogy a sült paradicsom, a bacon, a fokhagyma és az édes ketchupos-fehérboros szósz együtt egy pont megfelelő ideget talált el a fejemben, ajánlom mindenkinek, hátha ugyanilyen nagy élmény lesz.
Hozzávalók:
- 4 csirke felsőcomb
- 2 érett paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 5-6 szelet bacon
- 1 dl ketchup
- 1,5 dl fehérbor
- só, bors
1. A szeletelt bacont egy jénai aljára pakolgatom, szerintem érdemes úgy elhelyezni őket, hogy a végeik felérjenek a tál széléig, úgy jól megpirulnak majd. A baconre kerülnek a sózott, borsozott csirkecombok.
2. A nagyobb kockákra vágott paradicsomokat és a szeletelt fokhagymákat elrendezem a combok között, majd az egészet leöntöm a ketchup és a bor keverékével.
3. 180 fokon alufólia alatt 40 percig sütöttem, utána fólia nélkül még 30 perc és kész.
A szokásos tepsis krumplival ettük, amit most őrölt korianderrel és cayenne borssal fűszereztem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.