Likőrös csokitorta
2010.09.21. 15:39
Régi blog 29.
(A Donna Hay-féle Ízvarázs című egyébként használhatatlan könyvből, ez a torta szerencsére nagyon finom.)
Hozzávalók:
- 125 g étcsoki
- 155 g vaj
- 3 tojás
- 75 g cukor
- 80 g finomliszt
- késhegynyi sütőpor
- 65 g őrölt mandula
- 80 ml likőr (Frangelico, Amaretto, Grand Marnier)
Kezdjük azzal, hogy a fent említett likőrök nem ültek a polcomon, ámde Cointreau pont igen, úgyhogy az került bele + némi mandulaszirup.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A vajat és a csokit gőz fölött összeolvasztjuk. A tojást, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a mandulát a likőrt és a csokis vajat egy tálban összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és kb. 30 percig sütjük. Már melegen vágható és tálalható, a tetején jól mutat a porcukor.
Ihatunk mellé egy nagy pohár hideg tejet, szerintem úgy volt tökéletes.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.