Likőrös csokitorta

2010.09.21. 15:39

 

Régi blog 29.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(A Donna Hay-féle Ízvarázs című egyébként használhatatlan könyvből, ez a torta szerencsére nagyon finom.)

Hozzávalók:

  • 125 g étcsoki
  • 155 g vaj
  • 3 tojás
  • 75 g cukor
  • 80 g finomliszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 65 g őrölt mandula
  • 80 ml likőr (Frangelico, Amaretto, Grand Marnier)

Kezdjük azzal, hogy a fent említett likőrök nem ültek a polcomon, ámde Cointreau pont igen, úgyhogy az került bele + némi mandulaszirup.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A vajat és a csokit gőz fölött összeolvasztjuk. A tojást, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a mandulát a likőrt és a csokis vajat egy tálban összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és kb. 30 percig sütjük. Már melegen vágható és tálalható, a tetején jól mutat a porcukor.

Ihatunk mellé egy nagy pohár hideg tejet, szerintem úgy volt tökéletes.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koalac.blog.hu/api/trackback/id/tr122312709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása