Régi blog 27.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 dkg lazacfilé
  • 1 citrom
  • 5 dkg vaj
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1/2 kg fenyőpereszke (eredetileg vargánya)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • szeletelt mandula
  • só, bors

 

A burgonyát héjában kevés sóval felteszem főni. A gombát megtisztítom és kisebb darabokra tépkedem, a hagymákat felkarikázom.

A gombás raguval kezdem: vajat hevítek, amiben megfuttatom a hagymákat, rádobom a gombát, sózom, borsozom és jól összepárolom. A végén az apróra vágott petrezselyem 3/4-ét is hozzákeverem. Melegen tartom.

Az időközben megfőtt burgonyát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, hozzákeverem a maradék petrezselymet, pici sót és szódabikarbónát, a tejfölt és a liszteket, majd puha, de nem ragacsos masszává gyúrom. Gömböket formálok belőle vizes kézzel, mandulába forgatom és közepesen forró olajban kisütöm.

A lazacszeleteket sózom, borsozom, majd kevés vajon sütni kezdem. Melléteszek két karika citromot és facsarok rá is egy keveset, ettől jól átjárja sülés közben a citrom íze. A halat kb. 3 percig sütöm, aztán megfordítom és kap még 1-1,5 percet.

 

A gombás ragura helyezem a kész lazacokat és a burgonyafánkkal tálalom.

 

A recept a TVpaprikáról származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://koalac.blog.hu/api/trackback/id/tr132312688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása