Lazac pórés gombaraguval és burgonyafánkkal
2010.09.21. 15:30
Régi blog 27.
Hozzávalók 2 személyre:
- 60 dkg lazacfilé
- 1 citrom
- 5 dkg vaj
- 1 szál zöldhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 1/2 kg fenyőpereszke (eredetileg vargánya)
- 1 csokor petrezselyem
- 30 dkg burgonya
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 1 dl tejföl
- 1 csipet szódabikarbóna
- szeletelt mandula
- só, bors
A burgonyát héjában kevés sóval felteszem főni. A gombát megtisztítom és kisebb darabokra tépkedem, a hagymákat felkarikázom.
A gombás raguval kezdem: vajat hevítek, amiben megfuttatom a hagymákat, rádobom a gombát, sózom, borsozom és jól összepárolom. A végén az apróra vágott petrezselyem 3/4-ét is hozzákeverem. Melegen tartom.
Az időközben megfőtt burgonyát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, hozzákeverem a maradék petrezselymet, pici sót és szódabikarbónát, a tejfölt és a liszteket, majd puha, de nem ragacsos masszává gyúrom. Gömböket formálok belőle vizes kézzel, mandulába forgatom és közepesen forró olajban kisütöm.
A lazacszeleteket sózom, borsozom, majd kevés vajon sütni kezdem. Melléteszek két karika citromot és facsarok rá is egy keveset, ettől jól átjárja sülés közben a citrom íze. A halat kb. 3 percig sütöm, aztán megfordítom és kap még 1-1,5 percet.
A gombás ragura helyezem a kész lazacokat és a burgonyafánkkal tálalom.
A recept a TVpaprikáról származik.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.