Csokoládémousse torta
2010.09.21. 16:05
A recept az áprilisi Nők Lapja Konyhából származik, minimális változtatással, mert nem szoktam teljes kiőrlésű lisztet használni, illetve barnacukrot sem vettem egy ideje. Tudom, nem vagyok kellőképpen bio. :)
Igazából semmi különleges nincs benne, de nagyon szerettem, egyszerű, hideg, puha és illékony.
Tészta:
- 3 tojás
- 2 ek cukor
- 4 ek simaliszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- szeletelt mandula a tetejére
1. Egy kissebb átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 170 fokra.
2. A tészta hozzávalóiből piskótát készítünk: a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjéből kemény habot verünk, a lisztet a sütőporral elegyítjük, majd cukros sárgája, liszt és felvert fehérje sorrendben összekeverjük a tésztát.
3. 20-25 perc alatt megsül a piskóta, ezután hagyjuk langyosra hűlni a formában.
4. A krémhez a csokoládét a tejszínnel és a tojássárgájával elkeverjük, majd forró vízgőz felett besűrítjük. Ehhez nagyjából 3-4 perc elég.
5. A fehérjét félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és azzal keverjük tovább. Ha már kemény, óvatosan hozzáadjuk a kihűlt csokoládés krémet.
6. A piskótáról lehúzzuk a sütőtpapírt, visszatesszük a tortaformába, majd ráöntjük a krémet. A tetejét szeletelt mandulával szórjuk meg.
7. 2-3 órán keresztül hűtőben dermesztjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.