Csirkemell krémmártásban
2010.09.21. 15:34
Régi blog 28.
(Egy régi Nők lapjából.)
2 személyre:
- 40 dkg csirkemell
- 1 kk sült csirke fűszersó
- 20 dkg leveszöldség (répa, gyökér, zeller, karalábé)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek cukor
- 1 kk paradicsompüré
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 babérlevél, só, bors
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 ek mustár
- 1 ek citromlé
A csirkemellet csíkokra vágjuk és megszórjuk a fűszersóval. A zöldségeket azonos méretű kockákra, a hagymát és a fokhagymát pedig finomra vágjuk. 1 ek olajban pirosra sütjük a húscsíkokat és félretesszük. A másik ek olajban karamellizáljuk a cukrot, hozzákeverjük a paradicsompürét, aztán hozzáadjuk a hagymákat és a zöldségeket, végül felöntjük a borral. Ízesítjük sóval, borssal és babérlevéllel. Időnként vízzel felöntve puhára pároljuk. Ha kész, akkor hozzákeverjük a húscsíkokat és összemelegítjük vele. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 0,5 dl vízzel, majd a raguhoz öntjük és kiforraljuk. Mustárral és citrommal ízesítjük, tésztával, zsemlegombóccal, burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.